Hos oss får hunden en vistelse i lantlig miljö med mycket promenader och lek i skog och mark. Vi tar hand om er hund när ni ska resa bort en kortare eller längre period, och vi strävar alltid efter att både ni och er hund ska känna er trygga. Varje hund ses enskilt och vi anpassar deras vistelse efter deras individuella behov.

Alla hundraser och även löptikar är välkomna, har ni flera hundar i familjen är de givetvis välkomna att bo i samma box om så önskas

hund1

OM HUNDPENSIONATET
Hundpensionatet startades år 2000 av Anette Kalliomäki, boendes intill pensionatet. Verksamheten har med åren växt och består idag av  pensionatshus samt reception/butik. I våra lokaler finns även hundfrisering och hundsim.

Vi har F-skattesedel och ansvarsförsäkring. Vi tar emot både kort- och kontantbetalning, betalning skall ske vid lämning eller hämtning av hund enligt överenskommelse.

DAGARNA PÅ PENSIONATET
Vid 7 tiden på morgonen börjar vår dag med hundarna, då är det morgonrastning och frukost som står på schemat. Sedan rullar dagen på med aktivering och rastning i närliggande skogsområden, lek, bus och strövande i våra stora inhägnader, bl.a. en äng och en skogshage. Hunden får komma ut på promenader eller dylikt på morgonen, vid lunch, på eftermiddagen och till kvällen innan nattning som sker kring 21-22. Däremellan låter vi hundarna vara ute så mycket som möjligt i rasthagarna, givetvis efter väder och individuella behov. Vi har medvetet valt att inte ha direktutgång till egna rastgårdar för att få den personliga kontakten med varje hund vid varje promenadtillfälle.

Hämtning och lämningar av hundar sker enligt överenskommelse mellan 8-12 och 15-18(extra avgift tillkommer om hunden lämnas eller hämtas senare)

hund2

KRAV FÖR ATT FÅ VISTAS PÅ PENSIONATET
Hunden skall vara vaccinerad mot valpsjuka och parvo och vi rekommenderar
även mot kennelhosta.

Vi vill att ni kommer och besöker oss innan en vistelse hos oss. Detta för att hunden
skall få bekanta sig lite med både oss och omgivningen. Det ger också en fingervisning
om hur just er hund kommer att klara av att vara här. Även ni får då se hur
vi har det och känna efter att det känns bra att lämna er hund i vår omvårdnad.

NÅGRA TIPS INFÖR VISTELSEN HOS OSS
Vi tillhandahåller självklart med mat- och vattenskålar, fällar, koppel och halsband.
Vi erbjuder dessutom varje hund en komfortabel säng (från kuranda hundsängar)
men ta gärna med er något som luktar hemma, exempelvis en filt, att lägga i sängen.

Alla hundar har med sig eget foder

Vill ni inackordera er hund eller har ni andra funderingar?
Ring 070-764 00 01